BrainBody Pregnancy

Je bent zwanger! Een bijzondere periode die veel van je lichaam vraagt maar ook van je geest.

BrainBody Pregnancy helpt vrouwen tijdens hun zwangerschap met bewustwording van deze bijzondere periode. Het in contact komen met jezelf en je baby.

Iedereen weet dat er een fysieke verandering plaatsvindt (en uiteindelijk ook zichtbaar wordt) tijdens de zwangerschap. Maar door de verandering van je hormoonhuishouden verandert er mentaal ook een heleboel. Je hele zijn verandert (lichaam én geest). Zwangerschapshormonen hebben een behoorlijke impact op het brein en dus ook gedrag.

Daarnaast is er in deze snelle wereld waar alles perfect moet zijn en iedereen ogenschijnlijk gelukkig lijkt, weinig ruimte om je vrij te uiten over wat je echt voelt wanneer je lichaam en geest verandert door de zwangerschap. 

Dat kan al voor stress zorgen wat je baby uiteindelijk ook ervaart. Doormiddel van mental coaching stimuleren we de persoonlijke ontwikkeling ter voorbereiding op het komende moederschap en reiken we o.a. handvatten aan voor meer bewustwording en acceptatie van de verandering van lichaam en geest, het echt luisteren naar jezelf (fysiek en mentaal), je grenzen herkennen en duidelijk aangeven en de acceptatie van jouw totale welzijn.

Fysiek verandert je lichaam natuurlijk ook tijdens de zwangerschap, wat invloed heeft op de belastbaarheid van je lichaam. 

Door de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon verweken de botten waardoor er bijvoorbeeld bekkenklachten kunnen ontstaan.

Bekkenklachten komen veel voor tijdens de zwangerschap. Vaak zitten de klachten bij het schaambeen, het SI gewricht of in de lage onderrug. Het is daarom juist belangrijk je belasting aan te passen aan dat wat je kan. Kortom de balans zoeken tussen belastbaarheid en belasting.

Tijdens de individuele training & coaching wordt daar veel op gelet en zijn de oefeningen aangepast op de belastbaarheid van jou als zwangere vrouw waardoor je je fitter, bewuster en meer in balans met de zwangerschap bezig bent.

Er zitten veel voordelen aan om te sporten tijdens je zwangerschap, voor jou maar ook voor de baby. Een aantal voordelen voor je baby; Baby’s kunnen zich beter ontspannen na de bevalling, hebben vaker een gezonder geboortegewicht en een betere stofwisselingsactiviteit.

Een aantal voordelen die je ervaart als zwangere; Het bevordert je slapen, je ervaart minder stress, het versterkt je fysiek en verbetert je conditie waardoor je sneller herstelt van de bevalling.

Zolang je je goed voelt en er geen risicozwangerschap is vastgesteld, kun je gewoon doorgaan met sporten en op die manier fit blijven.

Tijdens de BrainBody Pregnancy training wordt je begeleidt door een ervaren trainer die al meer dan 10 jaar ervaring heeft in het trainen van vrouwen tijdens hun zwangerschap en extra scholing heeft genoten met betrekking tot de belastbaarheid van het bekken.

Dit maakt BrainBody Pregnancy een uniek programma met elementen uit psychologie, wetenschap, gecombineerd met cognitieve vaardigheden en mindfulness oefeningen.